Arheologija
Kulturna zgodovina
Umetnostna zgodovina
Etnologija

Število prikazanih predmetov: 38

Razglednica - Most Naniwa v Osaki

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Znameniti most Naniwa v Osaki, imenovan tudi Levji most, krasijo ga namreč štirje kamniti levi. Slovi tudi po svetilkah oziroma značilnih kandelabrih in kamnitih stopnicah, ki vodijo v park Nakanoshima.     Karlinova je med potovanjem obiskala tudi Japonsko, ki jo je povsem prevzela. Zapisala je, da se je približala japonski duši, kolikor se ji tujec lahko približa. Na Japonskem je ostala od junija 1922 do julija 1923. 

Preberi več

Razglednica - Tempelj Shitennōji v Osaki

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Shitennōji v Osaki je eden najstarejših japonskih templjev, ustanovljen je bil v 6. stoletju, v času uveljavljanja budizma na Japonskem.Karlinova je med potovanjem obiskala tudi Japonsko, ki jo je povsem prevzela. Zapisala je, da se je približala japonski duši, kolikor se ji tujec lahko približa. Na Japonskem je ostala od junija 1922 do julija 1923. 

Preberi več

Razglednica- Obred rezanja rogov jelenom

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Shika-no-tsunokiri oziroma obred rezanja rogov jelenom ima v Nari večstoletno tradicijo.Karlinova je med potovanjem obiskala tudi Japonsko, ki jo je povsem prevzela. Zapisala je, da se je približala japonski duši, kolikor se ji tujec lahko približa. Na Japonskem je ostala od junija 1922 do julija 1923. 

Preberi več

Razglednica - Tempelj Kofukui

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Znameniti tempelj Kofukui, s petnadstropno pagodo, danes velja za znamenitost Nare, ki jo popotniki morajo obiskati.Večji del zbirke razglednic Alme M. Karlin (1889-1950), pisateljice, novinarke, popotnice, ljubiteljske raziskovalke in teozofinje, je nastal med njenim potovanjem okrog sveta, v letih 1919-1927. Alma M. Karlin sodi med največje svetovne popotnike vseh časov; potovala je sama, neprekinjeno osem let in se v tem času preživljala s svojim delom.Karlinova je med potovanjem obiskala tudi Japonsko, ki jo je povsem prevzela. Zapisala je, da se je približala japonski duši, kolikor se ji ...

Preberi več

Razglednica - Javor

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Mikasa yama ali javor; drevesa je Alma občudovala v okolici Nare. Večji del zbirke razglednic Alme M. Karlin (1889-1950), pisateljice, novinarke, popotnice, ljubiteljske raziskovalke in teozofinje, je nastal med njenim potovanjem okrog sveta, v letih 1919-1927. Alma M. Karlin sodi med največje svetovne popotnike vseh časov; potovala je sama, neprekinjeno osem let in se v tem času preživljala s svojim delom.Karlinova je med potovanjem obiskala tudi Japonsko, ki jo je povsem prevzela. Zapisala je, da se je približala japonski duši, kolikor se ji tujec lahko približa. Na Japonskem je ostala od ju...

Preberi več

Razglednica - Zakladnica Shōsō-in

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Zakladnica Shōsō-in se nahaja na območju templja Todaiji, v mestu Nara. Tam so med drugim shranjene dragocenosti cesarja Shōmuja (701-756).  Večji del zbirke razglednic Alme M. Karlin (1889-1950), pisateljice, novinarke, popotnice, ljubiteljske raziskovalke in teozofinje, je nastal med njenim potovanjem okrog sveta, v letih 1919-1927. Alma M. Karlin sodi med največje svetovne popotnike vseh časov; potovala je sama, neprekinjeno osem let in se v tem času preživljala s svojim delom.Karlinova je med potovanjem obiskala tudi Japonsko, ki jo je povsem prevzela. Zapisala je, da se je približala japo...

Preberi več

Razglednica - Amanohashidate, naravna znamenitost

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Amanohashidate na polotoku Tango, naravna znamenitost, ki slovi po čudovitih razgledih in geoloških posebnostih.Večji del zbirke razglednic Alme M. Karlin (1889-1950), pisateljice, novinarke, popotnice, ljubiteljske raziskovalke in teozofinje, je nastal med njenim potovanjem okrog sveta, v letih 1919-1927. Alma M. Karlin sodi med največje svetovne popotnike vseh časov; potovala je sama, neprekinjeno osem let in se v tem času preživljala s svojim delom.Karlinova je med potovanjem obiskala tudi Japonsko, ki jo je povsem prevzela. Zapisala je, da se je približala japonski duši, kolikor se ji tuje...

Preberi več

Razglednica - Chokokan muzej

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Chokokan muzej v mestu Ise, ki združuje zgodovino in kulturo, s svojimi zbirkami ključno prispeva k poznavanju in razumevanju Ise svetišč. 

Preberi več

Razglednica - Sori Bashi, znameniti obokani most

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Sori-Bashi, znameniti obokani most, ki vodi v svetišče Itsukushima, je bil v pisnih virih prvič omenjen v 13. stoletju. Karlinova je med potovanjem obiskala tudi Japonsko, ki jo je povsem prevzela. Zapisala je, da se je približala japonski duši, kolikor se ji tujec lahko približa. Na Japonskem je ostala od junija 1922 do julija 1923. 

Preberi več

Razglednica - Ise svetišče Naiku

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Ise svetišče Naiku je posvečeno Amaterasu, najpomembnejši šintoistični boginji. Območje Ise svetišč je eden najbolj svetih prostorov na Japonskem.Karlinova je med potovanjem obiskala tudi Japonsko, ki jo je povsem prevzela. Zapisala je, da se je približala japonski duši, kolikor se ji tujec lahko približa. Na Japonskem je ostala od junija 1922 do julija 1923. 

Preberi več

Razglednica - Svetišče Toyouke Daijingu

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Svetišče Toyouke Daijingu, znano tudi kot Gekū, je eno od dveh najpomembnejših Ise svetišč, posvečeno boginji poljedelstva Toyouke-Ōmikami.Večji del zbirke razglednic Alme M. Karlin (1889-1950), pisateljice, novinarke, popotnice, ljubiteljske raziskovalke in teozofinje, je nastal med njenim potovanjem okrog sveta, v letih 1919-1927. Alma M. Karlin sodi med največje svetovne popotnike vseh časov; potovala je sama, neprekinjeno osem let in se v tem času preživljala s svojim delom.

Preberi več

Razglednica - Znameniti most Uji Bashi

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Znameniti most Uji Bashi predstavlja vhod na območje Ise svetišč.Večji del zbirke razglednic Alme M. Karlin (1889-1950), pisateljice, novinarke, popotnice, ljubiteljske raziskovalke in teozofinje, je nastal med njenim potovanjem okrog sveta, v letih 1919-1927. Alma M. Karlin sodi med največje svetovne popotnike vseh časov; potovala je sama, neprekinjeno osem let in se v tem času preživljala s svojim delom.

Preberi več

Razglednica - Ise svetišče

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Mesto Ise slovi po Ise Jingu oziroma po Ise svetiščih. Eno najpomembnejših je šintoistično svetišče Naiku, posvečeno boginji sonca Amaterasu.    

Preberi več

Razglednica - Svetišče Kameido Tenmangu v Tokiu

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Svetišče Kameido Tenmangu v Tokiu. Alma omenja nasade glicinij, ki še danes vzbujajo občudovanje. Večji del zbirke razglednic Alme M. Karlin (1889-1950), pisateljice, novinarke, popotnice, ljubiteljske raziskovalke in teozofinje, je nastal med njenim potovanjem okrog sveta, v letih 1919-1927. Alma M. Karlin sodi med največje svetovne popotnike vseh časov; potovala je sama, neprekinjeno osem let in se v tem času preživljala s svojim delom.Karlinova je med potovanjem obiskala tudi Japonsko, ki jo je povsem prevzela. Zapisala je, da se je približala japonski duši, kolikor se ji tujec lahko pribli...

Preberi več

Razglednica - Postaja v Osaki

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Postaja v Osaki ni bila zgolj osrednja železniška postaja, v letih 1901-1935 je predstavljala osrednje transportno vozlišče v mestu.Večji del zbirke razglednic Alme M. Karlin (1889-1950), pisateljice, novinarke, popotnice, ljubiteljske raziskovalke in teozofinje, je nastal med njenim potovanjem okrog sveta, v letih 1919-1927. Alma M. Karlin sodi med največje svetovne popotnike vseh časov; potovala je sama, neprekinjeno osem let in se v tem času preživljala s svojim delom.

Preberi več

Razglednica - Zabaviščni park Rakutenchi v Osaki

 • Etnologija
 • Zbirka razglednic Alme M. Karlin
Zabaviščni park Rakutenchi v Osaki je bil v 20. letih 20. stol., torej v letih, ko je Japonsko obiskala Alma M. Karlin, zelo poznano in izjemno priljubljeno mesto za zabavo in sprostitev. Med drugim je bilo tam več gledališč.Večji del zbirke razglednic Alme M. Karlin (1889-1950), pisateljice, novinarke, popotnice, ljubiteljske raziskovalke in teozofinje, je nastal med njenim potovanjem okrog sveta, v letih 1919-1927. Alma M. Karlin sodi med največje svetovne popotnike vseh časov; potovala je sama, neprekinjeno osem let in se v tem času preživljala s svojim delom.

Preberi več