Znamke s poti Alme M. Karlin

24.01.2019 ob 12:00

Pošta Slovenije je  v četrtek, 24. januarja 2019 izdala priložnostno poštno znamko, ki obeležuje 130 let rojstva Alme M. Karlin.

Pokrajinski muzej Celje je izid znamke pospremili z odprtjem razstave Znamke s poti Alme M. Karlin, ki bo na ogled do konca februarja 2019 v pritličju Knežjega dvora.

Ogled razstave je brezplačen.

 

Alma M. Karlin na znamki – ponovno na poti okrog svet

Pokrajinski muzej Celje je februarja 2017 na Pošto Slovenije naslovil predlog umestitve Alme M. Karlin v program priložnostnih poštnih znamk za leto 2019, ki ga je pripravila kustosinja Barbara Trnovec. Predlog so podprli Kabinet župana Mestne občine Celje, Filatelistični in numizmatični klub Celje, Aktiv ravnateljev celjskih osnovnih šol in Glasbene šole Celje ter Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje. 

V seriji Znamenite osebnosti je vsako leto veliko predlogov za umestitev v program priložnostnih poštnih znamk, razlogov za izbor Alme M. Karlin je bilo seveda več. Med drugim bomo letos obeležili dve izjemno pomembni obletnici, povezani s svetovno popotnico, pisateljico in ljubiteljsko raziskovalko (1889–1950): 130-letnico rojstva in 100-letnico njenega odhoda na pot okoli sveta. Leto 2019 se je zato zdelo kot odlična priložnost, da dobi svoje mesto tudi na poštni znamki.